Velkommen til Else og Eriks hjemmeside


Storm over Sisimiut
Sisimiut er blevet ramt af den værste snestorm i meget lang tid. Det betyder foreløbigt at 1. etape af Arctic Circle Race er blevet flyttet til mandag. 
Løjperne til alle 3 etaper er blevet ændret. 


Vindstød af orkanstyrke natten til torsdag har medført at alt i campen er ødelagt. Teltene er blæst omkuld, og indholdet ligger spredt over et stort areal. Se billederne på www.acr.gl
De fleste af de udenlandske deltagere skulle være ankommet tirsdag men kunne på grund af vejret ikke komme længere end til Kangerlussuaq (Sdr. Strømfjord). Det lykkedes at flyve det sidste stykke til Sisimiut torsdag; men op af dagen torsdag tog stormen til igen, og forhindre alle udendørs aktiviteter.

Bjørn Dæhli i Sisimiut
Verdens mest vindende langrendsløber gennem tiderne - Bjørn Dæhli er i Sisimit for at deltage i Arctic Circle race for 1. gang. Han ses her til venstre ved sikker- hedsmødet torsdag aften, sammen med kenyaneren Philip Boit, der som den første afrikaner deltog ved vinter-OL i langrend i både Nagano og Salt Lake CityVi har netop begge været en tur i Kangerlussuaq (Sdr. Strømfjord). Først var Else derinde og afløse på sygeplejestationen i 3 uger, og da hun kom hjem rejste Erik til konference i 3 dage. Kangerlussuaq er meget benyttet til arrangementer, hvor der kommer deltagere fra hele landet. Det skyldes at al flyvningen sker med udgangs- punkt i Kangerlussuaq, hvor Danmarksflyveren lander.

Selvom der kun er 160 km fra Sisimiut til Kangerlussuaq er alt meget anderledes. Temperaturen er meget lavere om vinteren (ned til mellem -40 og -50 er ikke ualmindeligt), og højere om sommeren - naturen er anderledes, og selve byen bærer præg af at det er gammelt militært område.

 


Et "luftfoto" af den gamle amerikanske base i Kangerlussuaq. Området rummer i dag bl.a. moskusslagteri, hotel, kirke,  konferencecenter og beboelse. Der er ca. 500 fastboende i bygden. Den 3,2 km lange landingsbane ses øverst i billedet. 


Moskusokser i Kangerlussuaq
Helt inde ved byen går moskusokser frit omkring. Disse er fotograferet mindre end 1 kilometer fra byen. Der arrangeres moskussafarier, hvor deltagerne bliver kørt ud i terrænet, og der er næsten garanti for at se moskusokser på disse ture.


Ishotellet i Kangerlussuaq
Her ses indgangen til ishotellet. Hotellet har 3 dobbeltværelser med dobbeltseng beklædt med moskusskind, og til tider  temperaturer ned til under -40 grader. Hotellet har også en bar, hvor der ikke kommer isterninger i drinksene - glassene er fremstillet af is.


Vores adresse er: 
Kussangasoq 21
3911  Sisimiut

Telefon: 00299 863902
Telefon Eriks arb. kl. 8-16 (12-20 dansk tid)
00299 865077 lokal 221 (direkte)

Disse ord er bare indsat af hensyn til diverse søgemaskiner: else nielsen erik juul jensen kussangasoq 21 3911 sisimiut holsteinsborg grønland greenland arctic circle race kællingehætten præstefjeldet spejdersøen ssp langrend skiløb ski langrendsski madshus bymesterskab cup stave holstebro ulkebugten hundeslæde slædeture slædehunde snescooter rensdyr jagt rensdyjagt air greenland grønlandsfly arctic umanaq line sundhedscenteret sundhedscentret sisimiut sundhedscenter sisimiut kommune eskimo inuit kamikker grønlændere nalaallit nunaat menneskenes land rype ryper polarcirklen vestgrønland sne is frost vinter snestorm pels sæl skindsælskind sælskindspels

 

 

 

 

ZIP Stat
Flere...